Klassieke massage:sportmassage
Deze massage is geschikt voor een ieder, die geen specifieke klachten heeft.

Het is een goede manier om eens lekker te ontspannen.

Zowel geestelijk als lichamelijk kan een massage een uitkomst bieden als je toe bent aan rust. Door van een goede massage te genieten komen je spieren los en worden afvalstoffen afgevoerd. Daarnaast voel je jezelf na het krijgen van een massage een stuk energieker.

Sport massage:
Deze massage is bedoeld voor passieve en actieve sporters.
De massage gaat in op de diepere structuren in het lichaam zoals bindweefsels of spieren. Zo vindt er een betere doorbloeding plaats en worden afvalstoffen afgevoerd. Waardoor spieren beter kunnen ontspannen en in hun natuurlijke positie terugkeren.
Bij de volgende klachten kan men sportmassage toepassen:

Spierpijnen
Nek-schouderpijnen
Rugklachten
Arm-been klachten

Triggerpoint massage:
Veel van onze alledaagse pijnklachten en vele andere vreemde symptomen worden feitelijk veroorzaakt door myofasciale triggerpoints (kleine spierknopen) in overbelaste of geblesseerde spieren.
Door direct op de triggerpoints te werken, is massage de veiligste, meest natuurlijke en meest effectieve vorm van pijntherapie.

Bindweefsel massage: ( o.a. via de Cupping methode, zie foto)cuppingmethode

Bindweefselmassage is een zeer intensieve massage techniek. De bovenste huidlaag, de opperhuid wordt gepasseerd en er wordt gewerkt in de diepere huidlagen. Verklevingen worden opgeheven waardoor littekens en rimpels minder worden. De doorbloeding  (toevoer van zuurstof) wordt gestimuleerd, evenals het bindweefsel. Met als doel het steviger maken van de huid. Bindweefsel massage is geschikt voor gezicht en lichaam.

 

Lymfedrainage massage: (Dr. Vodder methode)
De lymfe circulatie speelt een zeer belangrijke rol bij lichaamsvreemde stoffen.( b.v. bacteriën) en bij de afvoer van afvalstoffen in het lichaam. Het lymfevocht beweegt zich voort bij de gratie van ademhaling en spierbeweging. De lymfecirculatie zal dus minder goed functioneren bij hen die weinig bewegen of een te veel aan afvalstoffen in het lichaam hebben op gebouwd( door slechte voeding).
Manuele lymfedrainage kan dan stimulerend werken. Lymfedrainage helpt bij vochtwallen, acne, littekens en cellulite. Het werkt verder regenererend. Lymfedrainage is een afvoerende massage die heel rustig wordt uitgevoerd.

 

Voetreflexzone massage: zie voetverzorging